JABLANAC

JABLANAC
Turistička baština Jablanac

utorak, 23. kolovoza 2011.


Državni tajnik Borić relativizira problem

Neslužbeno se može doznati tek da su Hrvatske ceste preuzele dokumentaciju i nadležnost nad ovim projektom od Lučke uprave Senj, kao i da je zatražena izrada parcelacijskog elaborata. Zbog čega taj posao nije već završen nema logičnog odgovora, osim da je u pitanju aljkavost i neodgovornost investitora. Projekt se provodi pod ingerencijom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, gdje je državni tajnik za otočni i priobalni razvoj Josip Borić  procijenio kako bi Stinica mogla biti gotova u rujnu ili listopadu od čega vjerojatno neće biti ništa, a rokovi se pomicati prema kraju godine. 
Borić je pritom relativizirao problem kašnjenja projekta Stinica naglašavajući kako trajekt u Jablanac dolazi već skoro 50 godina, pa neće biti problem ako tako ostane još neko vrijeme. Da to baš i nije tako najbolje je pokazala upravo havarija »Barbata« u Jablancu u kojoj su najgore prošli kupači, dok je posada i 120 putnika prošla bez ikakvih ozljeda, te čak nije oštećen niti jedan od 50-tak vozila koja su u trenutku udara bila na brodu. 
O okolnostima pod kojima se dogodilo nasukavanje tek se očekuje pravorijek Istražnog povjerenstva, ali jedno je već sada jasno. »Barbat«, novi ponos Rapske plovidbe vrijedan 5 milijuna eura, kupljen je za Stinicu samo što Stinice nije bilo, pa je zato pristajao u Jablancu. Brod se na kraju nasukao, nažalost ne i odgovorni za kašnjenje Stinice.kraj teksta

Nema komentara:

Objavi komentar