JABLANAC

JABLANAC
Turistička baština Jablanac

srijeda, 7. prosinca 2011.

NAJNOVIJE Tomasovića izbacuju iz HSP-a zbog izjave da Srb i Đapić moraju odmah otići


Predsjednik splitskoga HSP-a i drugi na listi za X. izbornu jedinicu Hrvoje Tomasović najvjerojatnije će biti izbačen iz stranke, i to već u petak za kada je sazvana sjednica Predsjedništva HSP-a na kojoj će se raspravljati o izbornom kolapsu Srbovih pravaša, javlja Vjesnik.


Povod je noćašnje priopćenje šefa splitskog HSP-a u kojemu je zatražio ostavku Srba i Đapića, te najavio svoju kandidaturu za čelnika stranke.


- Moram se u svoje ime kao i u ime onih koji misle poput mene ispričati hrvatskom narodu i svim pravaškim biračma zbog egoizma, nesloge, sebičnosti, gluposti i međusobnog nerazumijevanja svih pravaških čelnika kao i mene samoga što smo hrvatskome narodu oduzeli 10 saborskih zastupnika u najvažnijem trenutku naše domovine kada bi trebali ući nanovo u državne asocijacije i za to nemamo niti isprike niti obrazloženja! Tri pravaške stranke imale su potporu 140 000 birača i dobile samo jednoga zastupnika.

- Tražim da cjelokupno predsjedništvo HSP-a da mandate na raspolaganje jednako kao i svi predsjednici županijskih vijeća, predsjednici podružnica, te svi stranački dužnosnici odmah! Tražim da se počasni predsjednik bezuvjetno odmah povući iz aktivne politike, te da se u najbržem vremenu sazove sabor stranke na kojem će se provesti potpuno demokratski izbori!

- Ovim putem najavljujem svoju kandidaturu za predsjednika HSP-a i molim sve one druge pravaše i stranačke dužnosnike kao što je gospodin Mirko Duspara, da i oni iznesu svoju kandidaturu jer ako još imamo imalo morala i čssnosti to je najmanje što u ovome trenutku možemo učiniti za stranku.

Nema komentara:

Objavi komentar